Filon

Samiec

Przybliżony koszt miesięcznego utrzymania: 100 PLN

Status: CITES - z hodowli

Ta piękność przyjechała do nas z pod Warszawy i jest to prezent dla Anety od sokolnika Bogdana.

Wychowała się z nami od pisklaka i praktycznie nie odstępowała człowieka na krok. Podobnie jak Teja i Mojra – Filon swego czasu dzielnie pomagał nam w zajęciach.

Jak na chłopaka przystało okres dorastania skończył się smoleniem cholewek do wtedy starszej i mniej chętnej Mojry.(również płomykówki). Biedny Filon niejednokrotnie przez nią odrzucany, nie poddawał się i niestrudzony w swych poczynaniach po 4 letnich próbach doczekał się szczęśliwego happy endu.

Od chwili kiedy Filon przypominał białą puchatą kulkę minęły wieki. Czas kiedy brał udział w zajęciach poszedł w zapomnienie. Razem z Mojrą (już na przestrzeni lat) stworzyli cudowny duet, parę kochających się rodziców nie tylko dla swoich ale i dla wszystkich sierot, które w naszym ośrodku znalazły swój drugi dom. To on jako ojciec i opiekun stał się wzorem do naśladowania i w tej roli spisuje się na 200%

Las wokół nas

Aktualnie ten podopieczny nie posiada swojego wirtualnego opiekuna, jeśli jesteś zainteresowany pełnieniem tej funkcji, wypełnij formularz zgłoszeniowy.