Ugryź

Kuna domowa

Samica

Przybliżony koszt miesięcznego utrzymania: 120 PLN

Status: na stałe w ośrodku

Ugryź to kuna domowa, którą przywieźliśmy po interwencji straży miejskiej w Dzierżoniowie.

Nieruchomo leżącego malucha bez cienia życia znaleźli mieszkańcy jednego z tamtejszych osiedli tuż przed drzwiami wejściowymi do bloku. Zawiadomili straż miejską, a potem nas. Przez prawie trzy tygodnie walczyliśmy o tego „szczurka”… i się udało 🙂

Teraz Ugryź (imię powstało „mimochodem”) pełni w ośrodku rolę KOTA. Robi co chce i kiedy chce, a do tego świetnie nadaje się do uczestniczenia w zajęciach edukacyjnych w roli szkodnika. Rozdwojenie jaźni to nic przy tym jakie uczucia zostają po takich zajęciach z Ugryziem. Z jednej strony stworzenie, które niszczy nam domy i samochody, a z drugiej… UGRYŹ 🙂

I może ciężko w to uwierzyć ale 15 maja 2022r.  Ugryśka obchodzić będzie z nami 7 lat i nie byłoby to żadnym wyczynem, gdyby nie fakt, że na wolości kuny żyją zaledwie 3 do 4. Nie da się też ukryć, że mamy do czynienia z „kunową babuleńką”.

Aktualnie ten podopieczny nie posiada swojego wirtualnego opiekuna, jeśli jesteś zainteresowany pełnieniem tej funkcji, wypełnij formularz zgłoszeniowy.