Frania

Szop pracz

Samica

Przybliżony koszt miesięcznego utrzymania: 100 PLN

Status: Jako gatunek obcy - pobyt na stałe z zakazem samowolnego opuszczania ośrodka

Frania to młodziutka „szopica”, którą przekazana została do ośrodka przez ludzi o wielkim sercu. Owi ludzie jadąc autostradą zobaczyli małą, puchatą kulkę siedzącą przy rozjechanym szopie (niestety mamie Frani). Niewiele myśląc zlitowali się nad maluchem, zabrali do domu i zajęli się najlepiej jak mogli – zapewnili opiekę weterynaryjną i ciepły kąt. Niestety w życiu bywa różnie i zostali zmuszeni do oddania Frani do naszego ośrodka.

Powiem bez koloryzowania – Franka „kupiła nas” już pierwszego dnia. Jest to zwierzak, który lubi ludzi całym swoim „jestestwem” i tego samego oczekuje od nas. Mieszka w wolierze z Fryderykiem (szopem) i Sznurówką (kuną).

Jest to jeden z niewielu zwierzaków w naszym ośrodku jest zwierzakiem, którego można zobaczyć (odwiedzić). Jako gatunek „inwazyjny i obcy” w naszym środowisku nie możemy jej wypuścić na wolność, ale robimy co w naszej mocy, aby czuła się u nas dobrze.

Anna Jankowska

Częściowa adopcja

11-02-2019

Ten opiekun nie podzilił się jeszcze żadnymi informacjami na swój temat.

Aldona L.

Całkowita adopcja

20-04-2019

Ten opiekun nie podzilił się jeszcze żadnymi informacjami na swój temat.